Langeler ziet probleem bij talenten: 'Geen twee wedstrijden in een week spelen'

Langeler ziet probleem bij talenten: 'Geen twee wedstrijden in een week spelen'

09-10-2017 16:42
15

Bondscoach Art Langeler ziet zich ondanks de 3-0 zege op Letland van vrijdag genoodzaakt om de nodige wijzigingen door te voeren bij Jong Oranje. De Nederlandse beloften nemen het dinsdag in de EK-kwalificatie op tegen Oekraïne.

"We hebben een aantal jongens waarvan ik vind dat ze geen twee wedstrijden in één week kunnen spelen", legt Langeler uit aan Voetbal International. "Dat geldt in het bijzonder voor spelers die niet wekelijks spelen bij hun club. In Schotland speelden we wel met dezelfde elf en dat is me niet goed bevallen."

Langeler ziet het als een probleem dat veel van zijn spelers niet gewend zijn om negentig minuten te spelen. "Dat ze niet genoeg spelen wel, het wisselen niet. We hebben negentien jongens van een heel hoog niveau." Met veel nieuwe spelers moet nummer drie Jong Oranje winnen van nummer twee Oekraïne om de druk op koploper Engeland te houden.

Langeler voorziet een grotere uitdaging dan vrijdag. "Oekraïne heeft een betere ploeg dan Letland, de omstandigheden zijn anders dan in Doetinchem. Als het lukt bij Oekraïne dan is het fantastisch, als dat niet lukt dan is dat niet het einde van de wereld. Ik verwacht slechte omstandigheden. Toch is dat geen excuus. We zullen resultaat moeten halen."

Lees ookLangeler legt hand op schouder van geïrriteerde Bergwijn: 'Snapt hij niet direct'