Sollicitatie voormalig Barça-ster: 'Geweldig om dan bondscoach van Qatar te zijn'

Sollicitatie voormalig Barça-ster: 'Geweldig om dan bondscoach van Qatar te zijn'

Gepubliceerd: maandag 9 oktober 2017 om 16:54ma 09-10-2017 om 16:54

Xavi heeft duidelijke plannen voor na zijn spelerscarrière. De voormalig FC Barcelona-ster en huidig middenvelder van Al-Sadd wil als bondscoach van Qatar deelnemen aan het WK 2022.

Xavi speelt sinds 2015 in Qatar en wil daarna zijn steentje blijven bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in het land, dat in 2020 het mondiale eindtoernooi organiseert. "Ik ben hier om ze te helpen om beter te worden en om goed voor de dag te komen op het WK. Mijn ambitie is om hier uiteindelijk bondscoach te worden", zegt de 37-jarige spelmaker tegen persbureau AFP.

Het is inmiddels voor 'negentig procent zeker' dat Xavi aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan zet. Daarna gaat hij zich richten op een carrière als trainer. Xavi ziet het veelbesproken WK 2022 als de uitgelezen mogelijkheid om Qatar bij de hand te nemen. Het wordt het debuut van het Arabische land op een mondiaal eindtoernooi.

"Ik denk dat het geweldig is om hier bondscoach te zijn van de nationale ploeg. Waarom niet?", aldus Xavi. "Natuurlijk moet ik eerst nog wel ervaring opdoen en een goede staf hebben. Maar in mijn voordeel spreekt dat ik hier het land en de spelers goed ken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws