Jonge Ajacieden: 'Het is wel bijzonder zo'n grote speler, je kijkt tegen hem op'

Jonge Ajacieden: 'Het is wel bijzonder zo'n grote speler, je kijkt tegen hem op'

09-10-2017 18:08
15

Siem de Jong speelde vrijdag mee met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht (2-1). De middenvelder maakte direct een doelpunt en was ook bij de tweede treffer belangrijk. Zijn medespelers Azor Matusiwa en Damil Dankerlui zijn onder de indruk.

"We trainen wel vaker met ze mee, maar het is wel bijzonder zo'n grote speler", zegt Matusiwa tegen Ajax TV. "Hij heeft in Engeland in de grootste competitie ter wereld gespeeld. Als hij dan ineens in jouw team zit, kijk je wel tegen hem op. Je merkt dat hij veel ervaring mee brengt en hij straalt veel rust uit. Het is lekker om met hem te spelen."

Daar sluit Dankerlui zich volledig bij aan. "Het was een grote eer. Hij heeft veel meegemaakt hier bij Ajax. Het geeft je het gevoel dat je met een soort van 'baas' op het veld staat. Hij heeft eigenlijk die derde ster hier gebracht. Wat dat betreft voel ik mij wel goed op een middenveld met hem."

Ook trainer Michael Reiziger zag de toegevoegde waarde van De Jong in zijn eltal. "Het gaat zo makkelijk aan de bal en hij loopt zo slim vrij. Dat merken die jongens ook wel."