Cocu laat jongensdroom uitkomen bij PSV: Kippenvel over mijn hele lichaam

Cocu laat jongensdroom uitkomen bij PSV: "Kippenvel over mijn hele lichaam"

09-10-2017 22:22
9

Phillip Cocu liet maandagavond een jongensdroom in vervulling gaan. De PSV-trainer liet de zeventienjarige Kyan van Dorp debuteren in het benefietduel met het Mexicaanse CF Pachuca. De jonge doelman heeft van ieder moment genoten.

Van Dorp is al bezig aan zijn tiende seizoen in Eindhoven en mocht maandagavond zijn officieuze debuut maken voor PSV. "Vandaag na de training zei keeperstrainer Ruud Hesp tegen me dat ik zou starten", zegt een dolgelukkige Van Dorp tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij zei dat ik goed had getraind en het verdiende. Daarna kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Bij de opkomst voor zoveel mensen heb ik enorm genoten. Dit is wat ik altijd heb gewild."

Van Dorp moet zich gewoon weer melden bij PSV onder negentien. Dat ziet hij niet ineens als een stap terug."Welnee. Dit spoort alleen maar aan en ik neem deze ervaring zeker mee naar de kleedkamer van onze ploeg. Het was fantastisch om mee te maken en sterkt me in de gedachte dat je er alles voor over moet hebben om hier vaker te kunnen staan."