Van Bronckhorst duidelijk: Pas daarna volgt het belang van een speler zelf

Van Bronckhorst duidelijk: "Pas daarna volgt het belang van een speler zelf"

09-10-2017 23:23
16

Giovanni van Bronckhorst zegt dat zijn spelers veel leren van de wedstrijden in de Champions League. Tot nu toe heeft Feyenoord nog geen enkel duel in het miljoenenbal gewonnen, maar toch is Van Bronckhorst niet geheel ontevreden.

"Wedstrijden zoals tegen Manchester City doen de jongens beseffen wat er op het allerhoogste niveau wordt gevraagd en wat er voor nodig is om daar naartoe te groeien", zegt Van Bronckhorst bij de Kuip-editie van De Tafel van Kees. "Ik heb zelf samengespeeld met spelers uit de absolute top, die echt heel veel doen én laten om dat te bereiken. In dat opzicht zag ik tegen Napoli al dat we stappen hadden gemaakt vergeleken met de wedstrijd tegen City."

Van Bronckhorst geeft aan dat de teamspirit, die vorig jaar nadrukkelijk aanwezig was, goud waard is voor Feyenoord. "Samen met mijn staf ben ik daar veel mee bezig. Teamspirit betekent bijvoorbeeld elkaar dingen gunnen, maar ook elkaar corrigeren wanneer nodig. Het club- en teambelang dienen altijd voorop te staan, pas daarna volgt het belang van een speler zelf."