Ajacied leeft droom: 'Het wordt normaal, maar dat is het eigenlijk niet'

Ajacied leeft droom: 'Het wordt normaal, maar dat is het eigenlijk niet'

dinsdag 10 oktober 2017 om 07:10

Matthijs de Ligt leeft zijn droom in Ajax 1. De achttienjarige verdediger droomde er zijn hele jeugd van om basisspeler te worden in Amsterdam, zo vertelde hij in het programma Tiki Taka Touzani op RTL7. 

"Op een gegeven moment went het wel een beetje dat je voor Ajax 1 speelt. Op een gegeven moment speel je je wedstrijden voor Ajax, in de Arena, voor alle supporters… Op een gegeven moment wordt dat bijna normaal, maar dat is het eigenlijk niet", aldus De Ligt.

"Als jonge jongen droom je er van om in de Arena te spelen met Ajax. Soms komt dan het besef: hé, ik speel in Ajax 1. Dit was de droom die ik als kind had eigenlijk. Veel jongetjes willen later profvoetballer worden en al helemaal bij Ajax. Het is wel iets wat je moet koesteren."

Teamgenoot Frenkie de Jong vraagt zich af of hij ooit gaat wennen aan spelen in het eerste van Ajax. "Vanaf mijn zestiende kreeg ik wel door dat ik het wel eens zou kunnen gaan halen. Ik mocht zo nu en dan meetrainen met het eerste bij Willem II. Ik heb het spelen in het eerste van Ajax nog niet zo vaak als Matthijs meegemaakt, maar voor nu denk ik niet dat het ooit echt zal gaan wennen."

Plaats een reactie

dinsdag 10 oktober 2017 om 07:58
Vroeger was Ajax 1 en het Nederlands elftal het eindstation! Dan had je het gemaakt en kon je eventueel nog naar het buitenland voor het geld. Nu is Ajax 1 vergelijkbaar met de Ajax A1 20 jaar geleden. Niet meer dan een tussenstop halverwege de carrière, maar dan wel met relatief veel geld op de bankrekening. De kunst is om het te blijven zien als tussenstop en er alles aan blijven doen om je te ontwikkelen.
Vind ik leuk
dinsdag 10 oktober 2017 om 08:05
Is dit nieuws ????
Vind ik leuk
dinsdag 10 oktober 2017 om 08:05
O jawel tegen vvv en willem 2 die wedstrijden wennen echt wel
Vind ik leuk
Korm +24756
dinsdag 10 oktober 2017 om 08:11
Deze jongen heeft nog een aardig wegje te gaan! potentie heeft hij zeker, benieuwd waar zijn top ligt
Vind ik leuk
dinsdag 10 oktober 2017 om 08:43
Het is moeilijk, om je voor te stellen hoe dat voelt. Al die aandacht en dat geld. Het voetbal komt dan al snel op de 2e plaats. Er komen dan zoveel leuke andere dingen op je pad. Blijf dan maar eens presteren.
En voor je het weet is t weer voorbij. En ben je van t padje af.
Vind ik leuk
cj_fey +2830
dinsdag 10 oktober 2017 om 11:41
Het spreekwoord is niet voor niets: "Het zijn de sterke benen die de weelde kunnen dragen"
Vind ik leuk
woensdag 11 oktober 2017 om 22:56
Je zou als jong broekie gewoon moeten blijven tot je 25e en daarna een stap maken, geld verdienen kun je altijd nog en het is niet zo dat je in Nederland slecht verdiend.
Vind ik leuk
woensdag 11 oktober 2017 om 22:57
En kan die de Ligt geen spraakverbod krijgen, mediasilence, laat hem nou eerst eens goed gaan verdedigen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Ajacied leeft droom: 'Het wordt normaal, maar dat is het eigenlijk niet'