Ajacied leeft droom: 'Het wordt normaal, maar dat is het eigenlijk niet'

Ajacied leeft droom: 'Het wordt normaal, maar dat is het eigenlijk niet'

10-10-2017 07:10
5

Matthijs de Ligt leeft zijn droom in Ajax 1. De achttienjarige verdediger droomde er zijn hele jeugd van om basisspeler te worden in Amsterdam, zo vertelde hij in het programma Tiki Taka Touzani op RTL7. 

"Op een gegeven moment went het wel een beetje dat je voor Ajax 1 speelt. Op een gegeven moment speel je je wedstrijden voor Ajax, in de Arena, voor alle supporters… Op een gegeven moment wordt dat bijna normaal, maar dat is het eigenlijk niet", aldus De Ligt.

"Als jonge jongen droom je er van om in de Arena te spelen met Ajax. Soms komt dan het besef: hé, ik speel in Ajax 1. Dit was de droom die ik als kind had eigenlijk. Veel jongetjes willen later profvoetballer worden en al helemaal bij Ajax. Het is wel iets wat je moet koesteren."

Teamgenoot Frenkie de Jong vraagt zich af of hij ooit gaat wennen aan spelen in het eerste van Ajax. "Vanaf mijn zestiende kreeg ik wel door dat ik het wel eens zou kunnen gaan halen. Ik mocht zo nu en dan meetrainen met het eerste bij Willem II. Ik heb het spelen in het eerste van Ajax nog niet zo vaak als Matthijs meegemaakt, maar voor nu denk ik niet dat het ooit echt zal gaan wennen."