Veertienjarige aanvaller nu al geopperd bij Oranje: Onzettend groot talent

Veertienjarige aanvaller nu al geopperd bij Oranje: "Onzettend groot talent"

10-10-2017 09:32
49

Xavi Simons (14) is één van de spelers die Oranje in de toekomst bij de hand zou kunnen nemen. Dat zegt verslaggever Jeroen Stekelenberg bij Sportforum, een radioshow van de NOS. 

Het Nederlands elftal miste het EK 2016 en zal ook niet aanwezig zijn op het aaanstaande WK in Rusland. Na het nieuwe echec moet er gebouwd worden aan een nieuwe ploeg, weet ook Stekelenburg. "We zullen geen dertig punten uit tien wedstrijden pakken in de kwalificatiereeks, zullen niet als favoriet meedoen. Maar als je dingen nu structureel gaat aanpakken, dan pluk je daar over een jaar of acht de vruchten van."

Simons is een naam om in de gaten te houden, denkt hij. "Dat schijnt zo'n ontzettend groot talent te zijn dat ze bij Barcelona denken: over drie jaar heeft hij de leeftijd waarop Lionel Messi bij ons debuteerde. Natuurlijk kan zo'n speler een keer doorkomen, want dat missen we nu ook. Als je terugdenkt aan de gouden generatie van de jaren tachtig, heeft iedere generatie wel een bijzondere aanvallend ingestelde speler gehad. Dat zie je nu helemaal niet."

Simons is het zoontje van voormalig Eredivisie-spits Regilio Simons. Al sinds zijn derde woont Xavi in Catalonië. Onlangs debuteerde hij voor Oranje onder 14 jaar.