Naam Van Geel valt in Oranje-crisis: 'Durfde Koeman destijds te halen'

Naam Van Geel valt in Oranje-crisis: 'Durfde Koeman destijds te halen'

10-10-2017 13:50
24

Martin van Geel is de juiste man om de lijnen bij de KNVB uit te gaan zetten. Dat zegt Jacques Brinkman, voormalig hockeycoach, in gesprek met Trouw.

"Martin van Geel is voor mij de ideale technisch directeur bij de KNVB. Hij heeft als 'td' een behoorlijk track record bij diverse Nederlandse clubs en durfde het destijds aan om Ronald Koeman als trainer naar Feyenoord te halen", zegt Brinkman over het Oranje in crisis. "Koeman vind ik een geschikte bondscoach. Hij is een voormalig topspeler, heeft zowel binnen als buiten Nederland ervaring opgedaan en is als coach - na goede en slechte tijden - door de wol geverfd."

In de opleiding wil Brinkman meer discipline zien bij de jeugdspelers. "Ik maak dat nu van dichtbij mee bij FC Utrecht, waar trainer Erik ten Hag eist dat zijn spelers van half negen tot vijf uur op de club zijn. Dat betekent niet dat je elke dag acht uur op het veld hoeft te staan, maar je kunt ook rusten, aan krachttraining doen of een video-analyse. Verder ben ik niet zo'n doemdenker. Nederland kan, net als België, weer snel terugkeren op een EK of WK. Ik geloof niet dat we daarvoor moeten wachten tot er nieuwe talenten worden geboren. Karakter is belangrijker dan talent", aldus Brinkman.