'Slecht nieuws voor PSV: Arsenal maakt knieval en wil Sánchez verkopen'

'Slecht nieuws voor PSV: Arsenal maakt knieval en wil Sánchez verkopen'

10-10-2017 14:22
37

De kans is groot dat Alexis Sánchez in januari de overstap maakt van Arsenal naar Manchester City. Kwaliteitskrant The Telegraph pakt dinsdag uit met dat nieuws. Omdat het contract van de Chileense sterspeler in de zomer afloopt, is zijn werkgever bereid om mee te werken aan een transfer. 

Afgelopen zomer weigerden The Gunners Sánchez (28) van de hand te doen. Naast City waren toen ook onder meer Paris Saint-Germain en Bayern München geïnteresserd in de international. Van contractverlenging lijkt geen sprake en omdat Arsenal wil voorkomen dat Sánchez gratis en voor niets de deur uitwandelt, is een vertrek tijdens de winterse transferwindow nu bespreekbaar. 

Eind augustus deed City een bod van ongeveer 65 miljoen euro op de oud-speler van Udinese en FC Barcelona, weet The Telegraph. Op een dergelijk bedrag hoeft Arsenal nu niet meer te rekenen. Sánchez zelf zou sowieso dolgraag aan de slag willen in Manchester. Hij werkt in Spanje succesvol samen met manager Pep Guardiola.

Verkast Sánchez in januari inderdaad naar City, dan is dat ook slecht nieuws voor PSV. Engelse media vermoeden dat Hirving Lozano op het verlanglijstje van de Londenaren staat als opvolger van de spits.