Teruggekeerde De Jong: 'Dubbel gevoel, maar voor mezelf wel bijzonder'

Teruggekeerde De Jong: 'Dubbel gevoel, maar voor mezelf wel bijzonder'

10-10-2017 16:45
6

Exact tien jaar geleden maakte de inmiddels 28-jarige Siem de Jong zijn debuut bij Ajax 1. Na uitstapjes bij Newcastle United en PSV is de aanvaller sinds dit seizoen terug in Amsterdam. Zijn eerste wedstrijd namens de hoofdmacht kan hij zich nog goed voor de geest halen, blijkt voor de camera van Ajax TV. 

Op bezoek bij Sparta viel De Jong in de slotfase in. "Het gebeurde allemaal best wel snel, je beleeft het gewoon op dat moment en je verwacht natuurlijk niet te veel. Je hoopt natuurlijk dat het gaat gebeuren", zegt hij

De rechtspoot scoorde vrijwel direct. "Ik moest hangend aan de zijkant spelen en toen kwam de bal via een corner voor mijn voeten. Hij zat er goed in. Het was een apart gevoel, want het was maar de 2-2 en je wilt het liefst winnen natuurlijk. Het was dus een dubbel gevoel, maar voor mezelf was het wel bijzonder."

Bij Newcastle en in Eindhoven had De Jong het niet altijd makkelijk. Nu wil hij de draad weer oppakken. "We gaan zien wat de volgende weken gaan bieden. Het is mijn doel om dit seizoen kampioen te worden en daarin een zo groot mogelijk aandeel te hebben."