'KNVB stelt profielschets op voor Van Breukelen-opvolger: drie topkandidaten'

'KNVB stelt profielschets op voor Van Breukelen-opvolger: drie topkandidaten'

11-10-2017 08:18
33

Dick Advocaat doet officieel per 1 december een stap terug als bondscoach van het Nederlands elftal. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de KNVB dan meteen een opvolger presenteert, meldt De Telegraaf.

De voetbalbond start een maand eerder met de nieuwe algemeen directeur Eric Gudde aan een grote reorganisatie. Gudde zal de bezem door Zeist moeten halen. Zijn eerste taak is het aanstellen van een technisch directeur, die voor het einde van het kalenderjaar moet worden benoemd. De opvolger van Hans van Breukelen moet een trainersachtergrond hebben en zowel nationaal als internationaal bij topclubs actief zijn geweest.

Drie namen voldoen aan die profielschets. Volgens de ochtendkrant zijn Fred Rutten (54), Louis van Gaal (66) en Co Adriaanse (70) in beeld. De KNVB eist een commitment van tenminste vijf jaar. De eerste taak van de nieuwe technisch directeur is om samen met Gudde op zoek te gaan naar een nieuwe bondscoach. Dat kan enige tijd duren. De bedoeling is om die voor de eerste EK-kwalificatieduels in maart 2019 aan te stellen.

Ronald Koeman zou de voornaamste kandidaat kunnen worden. Hij zit bij Everton op de schopstoel na een slechte seizoensstart. De oud-trainer van Ajax, Feyenoord en PSV zou tot eind oktober hebben om zijn baan te redden.