Update: Deal tussen Roda JC-baas en zakenlieden razendsnel van de baan

Update: Deal tussen Roda JC-baas en zakenlieden razendsnel van de baan

12-10-2017 17:29
50

Een groep Limburgse zakenlieden wil de aandelen van Roda JC-eigenaar Frits Schrouff overnemen. Ze willen de club uit Kerkrade grondig hervormen en het regionale karakter waarborgen, schrijft De Limburger woensdagochtend.

Schrouff wil zijn aandelen - of een deel daarvan - zo snel mogelijk overdragen. De 77-jarige zakenman gaat gebukt onder de voortdurende sportieve en financiële malaise van Roda en kampt bovendien met een broze gezondheid. De groep zakenlieden zou voor een symbolisch bedrag de aandelen van Schrouff in beheer willen krijgen en vervolgens de club grondig op de schop nemen.

Op veel posities moeten nieuwe gezichten komen. Het vertrek van commercieel directeur Nick Janssen was het startschot, terwijl het contract van Wim Collard komende zomer afloopt. Waar Roda nu nog te maken heeft met Aleksei Korotaev, zullen de zakenlieden terughoudend zijn met toenaderingspogingen van buitenlandse investeerders, uit bescherming van het Limburgse karakter.

De groep wil daarnaast snijden in de kosten. De afgelopen seizoenen eindigde Roda steeds met een miljoenenverlies. Het wachten is op groen licht van Schrouff, die de deur echter ook nog op een kier houdt voor een terugkeer van Korotaev.

Update 17.29: Roda JC-baas Frits Schrouff kan het beheer van zijn aandelen niet overdragen aan een groep zakenlieden uit de regio. Dat meldt De Limburger. Donderdag is de hele operatie afgeblazen. Dionne Wiertz, de drijvende kracht achter de groep, zegt tegen De Limburger dat de partijen het niet eens konden worden over de personen die zitting zouden nemen in het bestuur van FS United, de stichting die de aandelen beheert.