Blind bereikt 'dieptepunt in carrière': 'Die klap voel ik en het zal erger worden'

Blind bereikt 'dieptepunt in carrière': 'Die klap voel ik en het zal erger worden'

11-10-2017 08:48
24

Daley Blind noemt het mislopen van het WK met het Nederlands elftal een dieptepunt in zijn carrière. Ondanks een 2-0 zege op Zweden gaat Oranje niet naar Rusland, nadat het vorig jaar ook al ontbrak op het EK in Frankrijk.

"Twee grote toernooien op rij missen, dat is echt het dieptepunt in mijn carrière", zegt Blind, die zijn vijftigste interland speelde, tegen het ANP. "Die klap voel ik nu al en het zal nog wel erger worden. Straks in de zomer tijdens het WK komt dat allemaal nog eens terug."

Blind maakte een prima indruk als controleur. Toch zat een monsterscore er geen moment in. "Je weet dat het lastig is als je met 7-0 van een defensieve tegenstander moet winnen. Maar met een beetje geluk hadden we bij rust wel met 4-0 voorgestaan", aldus de speler van Manchester United. "We hebben het ook niet nu laten liggen. Die uitwedstrijd tegen Zweden hadden we ook moeten winnen. We waren veel beter, maar toch werd het 1-1."

"Tegen Frankrijk hebben we te veel doelpunten tegen gekregen", zoekt Blind verder naar een verklaring. "En dan wint Zweden ook nog eens met 8-0 van Luxemburg, dat was onvoorstelbaar. Maar laten we maar naar onszelf kijken. Het was het hele kwalificatietoernooi niet goed genoeg."