Wijnaldum: 'Moeilijk om die laatste twee wedstrijden nog te spelen'

Wijnaldum: 'Moeilijk om die laatste twee wedstrijden nog te spelen'

11-10-2017 09:18
57

Georginio Wijnaldum reageerde vol berusting nadat Oranje het WK definitief had misgelopen. De middenvelder van Liverpool had zich voorafgaand aan het treffen met Zweden al neergelegd bij de uitschakeling.

"Je gaat natuurlijk denken aan de fouten die je gemaakt hebt gedurende de kwalificatiereeks", laat Wijnaldum weten aan Voetbal International. "Ik denk dat Bulgarije-uit heel bepalend was. Het was natuurlijk niet alleen die wedstrijd, maar dat was wel een wedstrijd die we hadden moeten winnen. Of het moeilijk was om deze wedstrijd in te gaan? Ja, het was al moeilijk om die wedstrijd tegen Wit-Rusland te spelen. Ik had nog wel een beetje geloof, maar ik ben uiteraard eerlijk tegen mezelf."

Wijnaldum ging ook in op vragen over de toekomst van Oranje. "Wat er moet veranderen? Heel veel natuurlijk", lacht de Rotterdammer als een boer met kiespijn. Wijnaldum liet na het ontslag van Danny Blind weten dat hij Louis van Gaal graag ziet terugkeren als bondscoach, maar weigert ditmaal om namen te noemen. "Anders blijven we bezig. Ik zie wel wat er gebeurt, want ik heb daar geen invloed op. Het is aan de KNVB."

Lees ook: Harde woorden van Wijnaldum: 'Sinds WK 2014 hebben we dat niet gehad'