Overmars onthult: transfer mislukt door 'traag' technisch hart, nu méér invloed

Overmars onthult: transfer mislukt door 'traag' technisch hart, nu méér invloed

11-10-2017 10:54
27

Tijdens een overleg met een delegatie van de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub heeft Marc Overmars, directeur spelerszaken bij Ajax, bevestigd dat hij binnen de nieuwe constructie van het technisch hart (TH) méér zeggenschap krijgt. Dat blijkt uit een verslag van het gesprek dat door de AFCA Supportersclub online is gezet. 

Er heerst al langere tijd onrust rond het TH van de Amsterdamse topclub. De buitenwereld heeft bijvoorbeeld veel kritiek op Dennis Bergkamp. Algemeen directeur Edwin van der Sar legde eerder deze maand zijn taak als voorzitter van het TH neer. Dat blijkt gevolgen te hebben voor de positie en invloed van Overmars, bevestigde laatstgenoemde vorige week. 

'Overmars geeft toe dat het de afgelopen jaren te stroperig is gegaan waarbij er niet met volle snelheid zaken konden worden geregeld. Eén transfer die de afgelopen zomerperiode niet is doorgegaan, is inderdaad veroorzaakt door traagheid van handelen vanuit Ajax zelf. Dit is absoluut onwenselijk', valt er te lezen. 

'Overmars geeft aan dat hij vanaf heden met de recente wijzigingen binnen het TH meer zeggenschap heeft voor het aan- en verkoopbeleid van Ajax en hij, als het TH er gezamenlijk niet uitkomt, met Edwin van der Sar als eindverantwoordelijke de knoop doorhakt in de afweging om een jeugdspeler door te schuiven dan wel een speler aan te kopen', gaat het verslag verder. 

'Het TH zal voortaan ook als een adviesorgaan opereren. Overmars gaf aan dat hij nu meer vrijheid en slagkracht heeft en de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat het TH sneller kan handelen.'

Het volledige verslag van het gesprek met Overmars en operationeel directeur Rutger Arisz valt hier te lezen.