Bezorgde De Boer heeft advies voor Nederlandse talenten: 'Daar word je beter'

Bezorgde De Boer heeft advies voor Nederlandse talenten: 'Daar word je beter'

11-10-2017 11:45
34

Ronald de Boer denkt dat jonge, talentvolle spelers uit Nederland er goed aan doen om snel aan de slag te gaan in een buitenlandse competitie. Dat zei de analist dinsdagavond in gesprek met Engelse media. 

"Kijk naar Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Eden Hazard... Zij zijn vroeg vertrokken uit België", steekt De Boer van wal. "In Nederland word je als speler helemaal niet getest, met betere spelers om je heen is dat wél het geval. Daar word je dan automatisch beter van."

Toch kleven er ook risico's aan een snelle transfer, beseft De Boer. "Voetbal is business tegenwoordig. Wanneer je niet presteert, koopt een club direct een andere speler, iemand van 25 of 26 jaar die wél direct presteert."

"Ja, het Nederlandse voetbal lijdt momenteel pijn. Ajax zoekt bijvoorbeeld een ervaren speler, iemand die er meteen staat. Maar zulke voetballers komen niet naar de Eredivisie. Dan kopen ze dus een matige speler en mensen vragen zich vervolgens weer af: waarom kopen ze hem? Er lopen toch veel talenten rond? Grote clubs en grote competities maken het voor ons erg lastig."