Tuchel droomkandidaat voor Oranje: De tijd is rijp voor een buitenlander

Tuchel droomkandidaat voor Oranje: "De tijd is rijp voor een buitenlander"

11-10-2017 20:07
32

Het contract van Dick Advocaat loopt nog even door en de Oranje-bondscoach sloot na de zege op Zweden (2-0) niet uit dat hij langer blijft, maar het speculeren over zijn opvolging is in volle gang. Thomas Tuchel geldt als droomkandidaat.

Dat stelt commentator Arno Vermeulen op de website van de NOS. Tuchel is werkloos na zijn ontslag bij Borussia Dortmund, waar hij werd opgevolgd door Peter Bosz. Wat Vermeulen betreft kan de Duitse trainer een doorstart maken bij de KNVB.

"Hij heeft met Dortmund in de top gewerkt, is modern en komt uit de zeer succesvolle Duitse school. Met zijn 44 is hij relatief jong, een laptoptrainer noemen ze dat tegenwoordig. En in Nederland is de tijd wel rijp voor een buitenlander na de decepties met Hiddink, Blind en Advocaat", aldus Vermeulen.

De NOS-commentator is bovendien onder de indruk van Tuchel vanwege zijn kennis van het Nederlandse voetbal. "Hij was onlangs gastspreker op een symposium van de KNVB, daar maakte hij veel indruk. Hij heeft bijvoorbeeld veel opgestoken van de boeken van Foppe de Haan en bleek een groot fan van het Nederlandse voetbal."

Lees ook: Advocaat-opvolger gezocht: 12 kandidaat-bondscoaches van Oranje