FOX publiceert interview met stagiair Drenthe: Ik sta niet te popelen

FOX publiceert interview met stagiair Drenthe: "Ik sta niet te popelen"

11-10-2017 20:29
17

Royston Drenthe gaat vanaf donderdag aan de slag als stagiair in de jeugdopleiding van Feyenoord. De ambitie om jeugdtrainer te worden lijkt echter ook weer niet zo héél groot.

Dat blijkt uit een interview met FOX Sports, dat eerder is opgenomen. Na de scoop van het Algemeen Dagblad zette FOX het vraaggesprek online. "Ik heb veel ambities man", zegt hij. "Ik doe heel veel met muziek, zoals jullie weten, en ik begin met mijn eerste trainerscursus. Dan heb ik dat ook maar op zak, begrijp je."

De dertigjarige Drenthe, oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid, is eerlijk. "Ik ga het nu wel doen, maar ik sta niet te popelen om trainer te worden ofzo. Begrijp je? Het is nu nog niet zo dat ik denk: dit is wat ik graag wil. Maar ik ga het wel doen. Als ik straks 35 ben heb ik er misschien weer heel andere gedachten over."

Drenthe woont nog altijd in Madrid, maar is vanaf donderdag wekelijks op Varkenoord te vinden. Drenthe volgt een versneld opleidingstraject, speciaal voor oud-voetballers die de ambitie hebben om jeugdtrainer te worden. Daarnaast krijgt hij elke woensdag in Zeist theorieles van de KNVB.