Historische penaltysoap heeft winnaar: Hoek speelt tegen Heracles

Historische penaltysoap heeft winnaar: Hoek speelt tegen Heracles

Gepubliceerd: woensdag 11 oktober 2017 om 21:08wo 11-10-2017 om 21:08

HSV Hoek heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De amateurclub nam de penalty's beter dan tegenstander FC Lisse.

Na een warming-up begonnen Lisse en Hoek aan een unieke avond voor het Nederlandse voetbal, want nooit eerder moesten twee clubs een hele penaltyserie overdoen. In die reeks wist Hoek, dat 200 kilometer had gereisd voor nog geen tien minuten strafschoppen nemen, het hoofd koel te houden. Fabian Wilson miste na één Lisse-misser de vijfde strafschop, maar zag zijn teamgenoot bij poging zeven alsnog de klus klaren. Hoek speelt daardoor op 25 oktober tegen Heracles Almelo in de tweede ronde van de KNVB Beker.

Lisse won op 20 september nog via penalty's met 5-4, maar de scheidsrechter had de strafschoppen laten nemen volgens het zogeheten ABBA-principe. Dat houdt in dat het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is. Met dat systeem wordt momenteel in bepaalde landen en bij bepaalde toernooien geëxperimenteerd, maar niet door de KNVB. De bond besloot daarom dat de strafschoppenserie moet worden overgedaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws