Lisse loopt 15.000 euro mis: Als je studeert kun je dat geld goed gebruiken

Lisse loopt 15.000 euro mis: "Als je studeert kun je dat geld goed gebruiken"

11-10-2017 22:57
30

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter was na afloop van FC Lisse - HSV Hoek niet te genieten. De bezoekers uit Zeeland namen de penalty's beter en gingen daardoor naar de tweede ronde van de KNVB Beker.

"Het doet heel veel pijn", zegt De Ruiter tegen FOX Sports. Lisse won drie weken geleden na penalty's, maar de serie moest in z'n geheel over omdat de scheidsrechter een ABBA-systeem had gehanteerd. "Ik heb die koppies in de kleedkamer gezien... Wij hebben drie weken geleden feestgevierd, wij hebben een keeper op de schouders gehad en de jongens hadden een behoorlijk bedrag op hun rekening kunnen bijschrijven."

"Het was van tevoren afgesproken dat de premie (15.000 euro, red.) verdeeld zou worden", vervolgt de Lisse-trainer. "Als je studeert kun je dat geld heel goed gebruiken. Dat wordt dan in één klap van je afgenomen. Dat doet pijn."

De Ruiter neemt zijn spelers niets kwalijk. "Maar de KNVB en Hoek wel. Soms moet je gewoon je verlies nemen. Als je een penalty minder binnenschiet dan de tegenpartij heb je verloren. Dan kan je je verschuilen achter regels, maar die waren niet in het voordeel of nadeel van één ploeg. Als het ons was overkomen dan had ik moeten zien of wij naar Hoek waren afgereisd. Ik had uit principe toch vriendelijk verzocht om niet mee te hoeven."