Zo'n kans om je financieel onafhankelijk te spelen kon ik niet laten schieten

"Zo'n kans om je financieel onafhankelijk te spelen kon ik niet laten schieten"

12-10-2017 10:09
17

Dave Bulthuis is niet gelukkig in Azerbeidzjan. Afgelopen zomer koos hij voor een lucratief contract bij FK Qäbälä, maar dat avontuur valt vooralsnog tegen.

Bulthuis geeft eerlijk toe dat hij voor het geld heeft gekozen. "Een dik contract", vertelt de 27-jarige verdediger aan ELF Voetbal. Hij kon ook naar FC Zürich en het APOEL Nicosia van Mario Been. "Die clubs trokken mij ook wel aan, maar toen ik zag wat ik bij Qäbälä kon gaan verdienen… Niet normaal. Zo'n kans om je financieel onafhankelijk te spelen kon ik niet laten schieten. Maar nu besef ik dat veel geld verdienen niet direct gelukkig maakt."

Vooral het gebrek aan publieke belangstelling stuit Bulthuis tegen de borst. "Ik ben een speler die het publiek nodig heeft om plezier te maken, zoals bij FC Utrecht en FC Nürnberg. Ik had daar ook een goede band met de fans. Ik was bij Nürnberg volgens mij de derde speler in honderd jaar van wie een eigen shawl werd gemaakt. (...) Het is wel lastig om je te motiveren voor wedstrijden waar bijna niemand op af komt."

Bulthuis heeft een optie in zijn contract om na één seizoen Qäbälä transfervrij te vertrekken. Of hij wil terugkeren in de Eredivisie? "Ik heb afgelopen zomer aanbiedingen gehad uit Nederland. Maar ik vond het te vroeg om terug te keren. Of en wanneer ik terugkeer weet ik niet. FC Utrecht zou wel mijn eerste keuze zijn. FC Utrecht blijft mijn club. Ik heb er mooie jaren beleefd."