Stevens opteert harde hand bij Oranje: Het probleem ligt veel dieper

Stevens opteert harde hand bij Oranje: "Het probleem ligt veel dieper"

12-10-2017 10:56
20

Dick Advocaat heeft niet gefaald bij het Nederlands elftal. Dat stellen Huub Stevens en Kees Jansma. Laatstgenoemde vindt dat de bondscoach vijf WK-kwalificatieduels voor het einde aan een heilloze missie begon.

"Nee, Dick Advocaat heeft niet gefaald. Hij heeft het niet goed gedaan, want hij had zich moeten plaatsen voor het WK. Je kunt discussiëren over zijn opstellingen en hoe hij die wedstrijd tegen Frankrijk heeft aangevlogen, maar hij is begonnen aan wat eigenlijk een onmogelijke opdracht was", aldus Jansma in Voetbal International. "Er zijn velen die hebben gefaald en de spelers hebben heel slecht gevoetbald, maar Dick Advocaat ging slechts de uitdaging aan in wat al een kansloze situatie was."

Stevens wil tegenover VI ook niet met de vinger naar Advocaat of diens voorgangers Danny Blind en Guus Hiddink wijzen. "Omdat het probleem veel dieper ligt. Onze spelers zijn momenteel kwalitatief niet goed genoeg. Dus moet er wat in de opleidingen veranderen. Er moet meer worden getraind en de duur en de intensiteit van de trainingen moeten omhoog. Daarnaast zullen spelers meer in zichzelf moeten investeren. Meer in het krachthonk voor de trainingen en specialistische voetbalzaken erna. Als ze dit niet doen, dan moet het door de trainers worden opgelegd."