'Oranje-sollicitant' sneert: 'Als je vier duels voor Ajax speelt, zit je erbij'

'Oranje-sollicitant' sneert: 'Als je vier duels voor Ajax speelt, zit je erbij'

12-10-2017 11:10
122

Jeffrey Gouweleeuw baalt ervan dat hij in de WK-kwalificatiereeks niet één keer is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij voelt zich niet minder dan de huidige internationals.

Gouweleeuw (26) deed woensdag een open Oranje-sollicitatie op de website van zijn club FC Augsburg. In gesprek met Kicker geeft hij tekst en uitleg. "Als ik naar de spelers kijk die wel worden opgeroepen, had ik erbij kunnen zijn", aldus de verdediger. "Sommige spelers spelen niet bij hun club. Ik speel iedere week Bundesliga, dus ik verdien ook een kans."

Wedden

Meer odds

In de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (2-0) koos bondscoach Dick Advocaat voor Karim Rekik en Virgil van Dijk in het centrum, terwijl Matthijs de Ligt en Wesley Hoedt als tweede keus op de bank zaten. Gouweleeuw speelde dit seizoen alle zeven Bundesliga-duels voor Augsburg.

"Ik heb bij AZ een half jaar samengewerkt met Dick Advocaat. Hij weet wie ik ben", aldus Gouweleeuw. "Misschien hebben ze in Nederland geen respect voor Augsburg, misschien vinden ze Augsburg niet goed genoeg. Maar dat zou niet uit moeten maken. We doen mee in de Bundesliga en de Bundesliga is sterker dan de Nederlandse competitie. Als ze een keer hierheen komen, zien ze dat misschien ook."

Gouweleeuw besluit met een steek onder water. "Als je drie, vier duels voor Ajax speelt, zit je er direct bij", verwijst hij waarschijnlijk naar De Ligt. "Andere spelers, die elke week spelen in de Bundesliga of Premier League, niet. Dat is komisch als je elke week tegen de beste spitsen ter wereld speelt en het goed doet."