Roda JC-aanwinst verbannen in Duitsland: Ik weet nog steeds niet waarom

Roda JC-aanwinst verbannen in Duitsland: "Ik weet nog steeds niet waarom"

12-10-2017 12:31
7

Als het aan Ashton Götz ligt, heeft Roda JC binnenkort een international rondlopen in Kerkrade. De 24-jarige rechtsback, die transfervrij was na zijn vertrek bij Hamburger SV, droomt van een interlandcarrière bij de Verenigde Staten.

"Ten eerste wil ik zo succesvol mogelijk zijn met Roda JC. Daarnaast is het mijn droom om via goede prestaties opgeroepen te worden voor het nationale team van de Verenigde Staten", vertelt hij op de website van Roda JC. "Twee jaar geleden had ik die kans, maar toen was ik nog niet in het bezit van een Amerikaans paspoort."

Götz belandde als zestienjarige bij HSV en hoorde sinds 2010 bij de hoofdmacht. Problemen met zijn knie voorkwamen echter een doorbraak. Afgelopen seizoen werd zijn contract niet verlengd. "Sterker nog: drie weken voor het einde van de competitie werd ik, samen met nog twee spelers, verbannen uit de selectie. Ik weet nog steeds niet waarom."

"Er dreigde opnieuw degradatie. Blijkbaar wilde de trainer een daad stellen en werd ik Bauernopfer, zoals dat in Duitsland wordt genoemd. Natuurlijk deed dat pijn. Ook omdat geïnteresseerde clubs daardoor hun bedenkingen hadden om mij te contracteren. Ik had mogelijkheden in Amerika en Polen, maar gelukkig belde Huub Stevens me op. Of ik geïnteresseerd was in een overstap naar Roda JC."