Transferadvies voor ambitieuze Ayoub: Ook niet als er beter betaald wordt

Transferadvies voor ambitieuze Ayoub: "Ook niet als er beter betaald wordt"

12-10-2017 13:16
13

Urby Emanuelson probeert Yassin Ayoub te overtuigen dat hij het bij FC Utrecht zo slecht nog niet heeft. De middenvelder aaste in de zomer op een transfer naar het Turkse Bursaspor.

Emanuelson zegt in gesprek met Voetbal International dat hij veel met Ayoub praat. "Die jongen is hartstikke ambitieus en wil dolgraag een stap maken. Op die momenten zeg ik vaak tegen hem: Yassin, koester nou dat je bij zo'n mooie club als FC Utrecht speelt. Want het is elders niet per se beter. Ook niet als er beter betaald wordt."

"Want: hebben die clubs wel een plan met je? Willen ze je écht hebben? Zo heb ik dat zelf ervaren", zegt de oud-speler van onder meer AS Roma en AC Milan. "Als je dan in situaties komt waarin je niet speelt, word je als voetballer ongelukkig. Hotel in, hotel uit; je kinderen niet kunnen zien. Dan is voetballer-zijn best een eenzaam bestaan. Een voetballer wordt het meest gelukkig van voetballen, niet van een volle bankrekening. Ik wilde naar een club waar ik me prettig zou voelen. Zo’n club is FC Utrecht."