Seedorf geeft niet op en stelt zich beschikbaar: Ik sta ervoor open

Seedorf geeft niet op en stelt zich beschikbaar: "Ik sta ervoor open"

12-10-2017 15:51
18

Ondanks twee mislukte avonturen bij AC Milan en het Chinese Shenzhen FC heeft Clarence Seedorf zijn trainerscarrière allerminst opgegeven. Dat zegt hij tegen Milan TV.

De oud-international heeft de ambitie om de draad snel weer op te pakken. "Ik sta er nog steeds voor voor om ergens als trainer aan de slag te gaan. Ik hou ervan te werken in de wereld van het voetbal", aldus Seedorf in Italië, opgetekend door Voetbal International.

Dat hij niet alles aanneemt, bewijst het feit dat Seedorf niet inging op de avances van Oldham Athletic en Sheffield United. Zijn eerste trainersklus was in 2014, toen hij verrassend aan het roer kwam te staan bij Milan. In de Italiaanse slangenkuil hield hij het een half jaar vol.

"Toen ik Milan-trainer was, was het een zeer turbulente periode", zegt Seedorf, die hoopt dat de huidige beleidsbepalers meer tijd krijgen. "Ik heb het idee dat het nieuwe management en de trainer zeer duidelijke plannen hebben. Dat is goed. Ze hebben veel getalenteerde spelers gehaald."