Atlético-back 'vond zichzelf niet' bij Ajax: Ik dronk meer dan zou moeten

Atlético-back 'vond zichzelf niet' bij Ajax: "Ik dronk meer dan zou moeten"

12-10-2017 16:14
4

Filipe Luis heeft spijt van de keuzes die hij heeft gemaakt als speler van Ajax. De huidige linksback van Atlético Madrid kwam in 2004 op huurbasis over van Figueirense, maar Ajax beleefde weinig plezier aan hem.

Dat had te maken met een slechte leefstijl, erkent Luis donderdag in een interview met El Mundo. "Ik ging vaak uit en dronk daarbij meer dan zou moeten", blikt hij terug. "Gelukkig nam mijn vader me bij de hand. Hij heeft heeft me echt op het rechte pad gezet."

Op dat moment was het al te laat om te slagen bij Ajax. "Bij Ajax was ik nog erg jong. Ik heb mezelf nooit echt gevonden. Ook in Madrid (als speler van Real Madrid Castilla, red.) was dat het geval", aldus Luis. "Bij Deportivo La Coruña werd eindelijk vastgesteld dat ik nog niet volwassen genoeg was. Ze stuurden me naar een psycholoog en dat heeft gewerkt."

Luis speelde geen enkele wedstrijd voor Ajax en vertrok na één jaar naar het Uruguayaanse A Rentistas. Via Real Madrid Castilla en Deportivo La Coruña ontpopte de 32-jarige Braziliaan zich uiteindelijk tot een back van wereldklasse bij Atlético Madrid en Chelsea.