Je kan mij niet zeggen dat zulke spelers niet meer haalbaar zijn voor PSV

"Je kan mij niet zeggen dat zulke spelers niet meer haalbaar zijn voor PSV"

12-10-2017 16:34
31

Theo Lucius is niet onder de indruk van hetgeen Eredivisie-koploper PSV dit seizoen laat zien. De drievoudig Oranje-international vindt het spel in Eindhoven 'heel steriel'.

"Het is heel behoudend", zegt Lucius, nota bene jeugdtrainer van PSV, tegen Voetbal Inside. "Het is heel erg degelijk en op zeker. Er is nu iets meer creativiteit ingekomen met Lozano, maar ik vind dat het allemaal heel steriel is."

PSV leverde afgelopen zomer met de verkoop van Andrés Guardado en Davy Pröpper de nodige creativiteit in. "Maar je kan mij niet zeggen dat zulke spelers niet meer haalbaar zijn", reageert Lucius. "Dan hadden ze, ik noem maar iemand, een paar jaar geleden Ziyech moeten halen. Of Maher hebben we toch ook in ons team? Dat is toch ook een creatieve speler?"

Lucius schaart zich wel achter trainer Phillip Cocu. "Phillip is twee van de afgelopen drie jaar kampioen geworden, alleen vorig jaar niet. Dit jaar gaat hij het weer worden, dan zou hij drie van de vier jaar kampioen zijn geworden. Als je puur naar zijn resultaten kijkt, doet hij het behoorlijk. Alleen had hij vorig seizoen pech."