'Barça wil naam van Camp Nou verkopen om krankzinnig bedrag aan Messi te betalen'

'Barça wil naam van Camp Nou verkopen om krankzinnig bedrag aan Messi te betalen'

12-10-2017 18:38
60

FC Barcelona heeft een waanzinnig bedrag klaarliggen voor superster Lionel Messi. De Argentijns ontvangt 90 miljoen euro (!) wanneer hij eindelijk besluit om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract in Camp Nou. Dat meldt sportkrant L'Ara. 

Messi en zijn management bereikten eerder dit jaar al een mondeling akkoord over een nieuwe verbintenis. Het huidige contract van Messi loopt in juli 2018 af. Tot op heden heeft de topscorer aller tijden van Barça nog altijd géén handtekening gezet. De club hoopt Messi nu over te halen door hem liefst 90 miljoen euro aan tekengeld te bieden. 

Het is de bedoeling dat de linkspoot bijtekent tot medio 2021. In de komende drie seizoenen kan hij in totaal 87 miljoen euro aan salaris - netto - incasseren. Momenteel ontvangt Messi een jaarlijkse gage van slechts 24 miljoen. 

Om de genoemde 90 miljoen op te kunnen hoesten, is Barcelona volgens L'Ara bereid om de naam van Camp Nou te verkopen aan een commerciële partij. Vanaf volgend jaar wordt de thuishaven van Barça verbouwd. Een potentiële sponsor moet zo'n 200 miljoen per seizoen (!) gaan betalen.