Spelers Go Ahead kregen klappen van supporters: Schandalige vertoning

Spelers Go Ahead kregen klappen van supporters: "Schandalige vertoning"

12-10-2017 20:08
12

Mark Diemers en Elvio van Overbeek (De Graafschap) herinneren het zich nog maar al te goed: de finalewedstrijd van de play-offs in mei 2016 waarbij fans van De Superboeren na de wedstrijd het veld opkwamen en spelers van tegenstander Go Ahead Eagles aanvielen. Diemers vond het vreselijk, vertelt hij aan de Gelderlander. 

"Het was een schandalige vertoning. Natuurlijk heeft de aanhang van Go Ahead zich ook niet altijd netjes gedragen, maar dat geeft nog niet het recht om spelers de kop in te slaan. Van voetballers blijf je af. Ik hoop zulke taferelen nooit meer mee te maken", zegt de middenvelder. 

Van Overbeek was destijds in dienst van Go Ahead. "Onze dag kon eigenlijk niet meer kapot, want wij promoveerden naar de Eredivisie. Als spelersgroep gingen we richting onze supporters, om ze te bedanken en om feest te vieren. Maar plotseling stonden er allemaal boze fans achter ons."

Een paar teamgenoten van de aanvaller kregen klappen. "Of ik bang was? Eerlijk gezegd niet, want ze deden mij niets. De supporters liepen mij allemaal voorbij, maar een paar medespelers bleven op het veld en zochten zelf ook ruzie." Komend weekend staat de wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead weer op het programma in de Jupiler League.