'Ecuadoriaanse middenvelder wil graag naar PSV; meerdere clubs in de race'

'Ecuadoriaanse middenvelder wil graag naar PSV; meerdere clubs in de race'

12-10-2017 23:40
16

Jordan Rezabala wil graag aan de slag bij PSV. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat donderdagavond. Het zeventienjarige talent uit Ecuador was afgelopen week in Nederland om kennis te maken met de topclub. Hij speelde ook mee in een oefenduel van PSV onder 19 jaar. 

De indruk die Rezabala kreeg van PSV en de faciliteiten van de club was goed, weet het EDDe tiener zelf wil graag aan de slag in Eindhoven, maar de bal ligt nu bij PSV. De Brabantse grootmacht moet zelf eerst bepalen of het in zee wil met Rezabala én er zal een akkoord bereikt moeten worden met Independiente del Valle, de werkgever van de tiener. 

Independiente del Valle zou een opleidingsvergoeding kunnen eisen voor Rezabala. De tiener heeft nog geen profcontract bij de club uit Ecuador. Rezabala kan officieel pas in februari 2018 tekenen. Dan wordt hij namelijk achttien jaar. 

Als niet-EU-speler zal de middenvelder een stevig salaris moeten krijgen in Nederland. PSV moet zich daar nog over buigen, weet het ED. Rezabala kan overigens op de interesse van méér clubs uit Europa rekenen.