'Soms krijg ik het idee dat Neres iets bijzonders heeft. Mag het voor die prijs?'

'Soms krijg ik het idee dat Neres iets bijzonders heeft. Mag het voor die prijs?'

13-10-2017 07:23
23

David Neres lijkt meer en meer zijn draai te vinden bij Ajax. De Braziliaan scoorde voor de interlandperiode twee keer op bezoek bij sc Heerenveen (0-4), maar toch zou Sjaak Swart hem alleen in thuiswedstrijden opstellen.

"Laten we het niet overdrijven", zegt mister Ajax in De Telegraaf. "Hij heeft die 0-1 en 0-2 niet tegen Manchester United gemaakt, maar tegen sc Heerenveen. En als je twee keer alleen voor de keeper wordt gezet, mag dat ook wel. Ik vind dat hij in uitwedstrijden te lange periodes niet in het spel voorkomt."

Dat Neres betere statistieken kan overleggen dan Justin Kluivert, Vaclav Cerny en Amin Younes, doet Swart niet veel. "Ik scoorde er ook vijf tegen MVV. Dan loopt het snel op. En als je zo'n speler voor zo veel geld uit Brazilië haalt, moet hij er gelijk staan. Dat deed hij niet. Soms krijg ik wel het idee dat Neres iets bijzonders heeft. Maar mag het voor die prijs?", aldus Swart.

"Een buitenspeler bij Ajax moet minimaal tien keer en eigenlijk vijftien keer scoren. Of hij daaraan komt, waag ik te betwijfelen", besluit de voormalige Ajacied.