Ajax-vertrek van 'controlfreak' pakt goed uit: 'In een warm nest terechtgekomen'

Ajax-vertrek van 'controlfreak' pakt goed uit: 'In een warm nest terechtgekomen'

13-10-2017 07:39
8

Thulani Serero weet zeker dat hij de juiste stap heeft gemaakt door Ajax te verruilen voor Vitesse. De Zuid-Afrikaan kwam in Amsterdam nauwelijks aan de bak, maar heeft zich moeiteloos aangepast bij de Gelderse club.

"Ik heb daar geen verklaring voor", zegt Serero in het Algemeen Dagblad. "Ik ben bij Vitesse wel in een warm nest terecht gekomen. Voor mij is het verder ook allemaal een verrassing. Ik had zelf de overtuiging dat ik nog veel kon brengen. Maar de waarheid ligt wel op het veld."

Serero moest in de voorbereiding wel even aanpoten. "Mijn fanatisme was daarin een belangrijke factor. Je kunt mij met alles verslaan. Een kaartspel, of wat dan ook. Maar op het voetbalveld wil ik winnen. Daar ben ik in mijn element", aldus de controleur, die nog een belangrijke karaktertrek heeft. "Ik ben een controlfreak, ja. Ik wil wedstrijden altijd onder controle krijgen."

Bovenal is Serero gelukkig in Arnhem. "Ik ben een voetbaldier en ik voetbal weer'', zegt hij. "Dit is mijn lust en mijn leven. Dat ik deze waardering krijg, maakt me trots, maar ik kijk meteen weer vooruit. Ik streef het hoogste na. Ik wil in de top drie van de Eredivisie blijven staan."