Kluivert niet op favoriete plek: Ik denk dat ik daar beter uit de voeten kan

Kluivert niet op favoriete plek: "Ik denk dat ik daar beter uit de voeten kan"

13-10-2017 12:06
29

Op de rechtsbuitenpositie bij Ajax vechten David Neres en Justin Kluivert om een basisplek. Laatstgenoemde ziet niet heel veel verschillen met de Braziliaan.

"David en ik moeten allebei vechten voor onze plek", zegt Kluivert in gesprek met Ajax Life. "We zijn allebei goed en krijgen allebei onze kansen. Ik moet die van mij gewoon vol benutten. We kunnen het goed met elkaar vinden. We communiceren vooral via handgebaren, maar hij is een grappige jongen."

Kluivert omschrijft zijn eigen kwaliteiten ten opzichte van die van Neres. "We zijn allebei snel. Hij is linksbenig, ik ben vooral rechtsbenig. Dan krijg je dus andere acties. Hij is twee jaar ouder, maar voor de rest zie ik niet veel verschil", zegt het talent, wiens voorkeur eigenlijk niet de rechtsbuitenpositie is. "Ik speel waar ik mag spelen, maar heb in de jeugd vrijwel altijd linksbuiten gespeeld. Ik denk dat ik daar beter uit de voeten kan. Ik heb daar diepte en kan met links een aardige voorzet geven. Mijn schot met rechts heb ik nog niet vaak aan de supporters kunnen laten zien, maar daar gaan ze nog wel achter komen."