Van Bronckhorst: 'Of ik hem een paar maanden laat staan? Dat is wel erg lang'

Van Bronckhorst: 'Of ik hem een paar maanden laat staan? Dat is wel erg lang'

13-10-2017 14:20
4

Nu de ziekenboeg van Feyenoord langzaam maar zeker weer leegstroomt, kan trainer Giovanni van Bronckhorst weer keuzes maken. Sofyan Ambrabat speelde tijdens de wedstrijd tegen AZ nog noodgedwongen als rechtsback, maar volgens Van Bronckhorst is dit geen permanente oplossing.

"Hij vult de backpositie op een goede manier in. Of hij een paar maanden blijft staan? Dat is wel een érg lange periode", laat Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond, weten tijdens de persconferentie van vrijdag. Amrabat verving tegen AZ de gepasseerde Kevin Diks, maar moet zich naar alle waarschijnlijkheid richten op plek op het middenveld. Met Bart Nieuwkoop is er inmiddels een rechtsback teruggekeerd van een blessure.

Behalve Nieuwkoop zijn ook Sven van Beek en Kenneth Vermeer op de weg terug. Het drietal heeft echter geen wedstrijdritme kunnen opdoen tijdens de interlandperiode. "Ik had graag nog een extra oefenduel ingelast tijdens de break. Dat is helaas niet gelukt, ook vanwege het volledige programma in de Jupiler League", aldus Van Bronckhorst, die ook vragen kreeg over een eventueel bondscoachschap. De Feyenoord-trainer wilde hier echter niet op ingaan. "Ik zit nu bij Feyenoord en daar richt ik me op. Als die vraag wel komt uit Zeist? Als, kan ik niets mee."