Hegemonie Messi en Ronaldo: deze 9 spelers kunnen twee wereldsterren onttronen

Hegemonie Messi en Ronaldo: deze 9 spelers kunnen twee wereldsterren onttronen

13-10-2017 15:30
20

Bij de genomineerden voor de Ballon d'Or, de Gouden Bal voor de beste speler ter wereld, zitten uiteraard weer Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Jaarlijks gaat de strijd eigenlijk alleen maar tussen de twee wereldsterren, maar wie kan de hegemonie van Ronaldo en Messi in de toekomst doorbreken? VoetbalPrimeur zet negen potentiële kanshebbers op een rij.

Neymar (Paris Saint-Germain)
Zolang Neymar in de schaduw van Messi zou staan bij FC Barcelona, zou hij nooit een serieuze kandidaat worden voor het winnen van de Gouden Bal. Met zijn transfer naar Paris Saint-Germain vergroten zijn kansen op het winnen van de prestigieuze prijs aanzienlijk. Boekt Neymar grote Europese successen, dan wijst nu niet iedereen naar Messi, maar enkel en alleen naar hem.

Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Griezmann eindigde vorig jaar als nummer drie in de verkiezing na een persoonlijk geweldig seizoen. Zijn grote probleem is echter dat Atlético Madrid, ondanks het feit dat het de laatste jaren een uitstekend presterende club is, niet tot de absolute grootmachten in het voetbal behoort. Griezmann heeft alles in zich om de beste speler ter wereld te worden, maar lijkt daarvoor wel naar een Europese gigant te moeten vertrekken.

Paulo Dybala (Juventus)
Dybala is de natuurlijke opvolger van Messi bij Argentinië en presteert al twee jaar op hoog niveau bij Juventus in de Serie A en in de Champions League. De bij vlagen ongrijpbare Argentijn is de status van toptalent ontgroeid en mag nu met recht een topspeler genoemd worden. Met zijn 23 jaar liggen zijn beste jaren nog voor zich.

Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
Natuurlijk hoort Mbappé in dit lijstje. De snelst rijzende ster van het voetbal op dit moment. Vorig jaar beleefde hij zijn grote doorbraak bij AS Monaco en afgelopen zomer werd hij voor een bedrag dat kan oplopen tot 180 miljoen euro aan Paris Saint-Germain verkocht. Daar gaat de pas achttienjarige aanvaller gewoon verder met wat hij het liefst doet: heel veel scoren en heel veel assists geven.

Paul Pogba (Manchester United)
De voormalig duurste aankoop ter wereld kende aanvankelijk een stroeve terugkeer bij Manchester United, maar is nu absoluut onmisbaar in de ploeg van José Mourinho. Als middenvelder wordt het voor hem net iets moeilijker om die Gouden Bal te veroveren, maar als Pogba zijn wereldklasse een seizoen lang tentoon kan stellen én met Manchester United en Frankrijk prijzen gaat winnen, is hij een serieuze kanshebber.

Harry Kane (Tottenham Hotspur)
Misschien wel de beste spits ter wereld, in ieder geval de meest complete. Op Kane stond de afgelopen seizoenen al geen maat, maar dit seizoen doet hij er gewoon nog een schepje bovenop. Alleen al in de maand september scoorde hij dertien keer voor club en land. Duidelijk is wel dat Kane bij Tottenham niet de beste speler ter wereld gaat worden, maar mogelijk komt er snel een oplossing daarvoor: Real Madrid wil de spits namelijk kopen.

Romelu Lukaku (Manchester United)
Het oogt wellicht soms wat log en onbeholpen, maar feit is dat Lukaku al jarenlang tot de makkelijkst scorende spitsen in de Premier League hoort. Bij Everton werd hij al topscorer van Engeland en bij Manchester United lijkt hij in zijn eerste maanden alleen maar doeltreffender te zijn geworden. Samen met Kane gaat hij uitmaken wie dit seizoen topscorer wordt, maar het is nog maar de vraag of dat genoeg is voor een serieuze poging om Messi of Ronaldo van de Gouden Bal af te houden.

Eden Hazard (België)
Hazard loopt al jaren mee in de top, maar is nog relatief jong met zijn 26 jaar. Zijn doel om de Gouden Bal te winnen lijkt wel af te hangen van betere prestaties met België en eventueel Europees succes met Chelsea, of wellicht Real Madrid, de club die hem al een tijdje wil inlijven.

Marco Asensio (Real Madrid)
Samen met Mbappé de jongere kandidaten die nog zeker tien, vijftien jaar de tijd hebben om die Gouden Bal in bezit te krijgen. Asensio beleeft zijn grote doorbraak bij Real Madrid en werd door Cristiano Ronaldo al getipt als zijn potentiële toekomstige opvolger.



De 30 genomineerde spelers voor de Ballon D'Or van dit jaar:

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
Karim Benzema (Real Madrid)
Leonardo Bonucci (AC Milan)
Gianluigi Buffon (Juventus)
Edinson Cavani (PSG)
Philippe Coutinho (Liverpool)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
David De Gea (Manchester United)
Paulo Dybala (Juventus)
Edin Dzeko (AS Roma)
Radamel Falcao (AS Monaco)
Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Eden Hazard (Chelsea)
Mats Hummels (Bayern München)
Isco (Real Madrid)
Harry Kane (Tottenham)
N'Golo Kanté (Chelsea)
Toni Kroos (Real Madrid)
Robert Lewandowski (Bayern München)
Kylian Mbappé (PSG)
Sadio Mané (Liverpool)
Marcelo (Real Madrid)
Dries Mertens (Napoli)
Lionel Messi (FC Barcelona)
Luka Modric (Real Madrid)
Neymar (PSG)
Jan Oblak (Atlético Madrid)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Luis Suarez (FC Barcelona)