AZ presenteert indrukwekkende winstcijfers dankzij prestaties en toptransfers

AZ presenteert indrukwekkende winstcijfers dankzij prestaties en toptransfers

13-10-2017 16:17
18

AZ heeft over het afgelopen seizoen een winst van maar liefst 10,5 miljoen euro geboekt. Dat maakt de club uit Alkmaar vrijdag bekend via de officiële kanalen. 

Daarmee sluit AZ een ijzersterk jaar af, zowel sportief als financieel. Door goede prestaties in de Europa League (er werd overwinterd) en het behalen van de KNVB Beker-finale steeg de omzet afgelopen seizoen met drie miljoen euro ten opzichte van het seizoen ervoor.

De transfers van Ridgeciano Haps en Derrick Luckassen vallen niet onder het boekjaar 2016-2017 en hebben dus geen invloed op deze cijfers. Onder meer de transfers van Markus Henriksen en Vincent Janssen zijn wel opgenomen in het boekjaar van het afgelopen seizoen. AZ verwacht ook voor het komende boekjaar een positief resultaat.

Het balanstotaal van AZ steeg van 39 miljoen euro naar 60,4 miljoen euro. Dat heeft de club met name te danken aan de aankoop van het AFAS Stadion. "Naast de aankoop van het stadion zullen we de opbrengsten aanwenden in lijn met de visie van AZ", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn op de website van AZ. "Denk daarbij aan toekomstige spelersaankopen, verdere investeringen in het AFAS Trainingscomplex en verbouwingen in het AFAS Stadion. Onze investeringen zijn gericht op duurzame verhoging van inkomsten, die weer ten goede kunnen komen aan het voetbal."

Klik hier voor de volledige jaarrekening van AZ.