'Of ik sneller een vriendin krijg nu ik bij Ajax speel? Zou niet uit moeten maken'

'Of ik sneller een vriendin krijg nu ik bij Ajax speel? Zou niet uit moeten maken'

Gepubliceerd: vrijdag 13 oktober 2017 om 20:13vr 13-10-2017 om 20:13

Maximilian Wöber trekt bij Ajax veel op met Vaclav Cerny, Matthijs de Ligt, Amin Younes. Het is geen toeval dat de negentienjarige Oostenrijker vrienden heeft gemaakt met de jongere spelers van de club.

"Cerny, De Ligt, Younes. Hij is natuurlijk de Duitser. Alle jongens trekken veel met elkaar op. We lachen veel. Ik lig goed in het team", zegt Wöber in gesprek met AT5. De jonge centrale verdediger heeft nog geen vriendin en ziet niet in waarom dat op korte termijn zou veranderen nu hij bij Ajax speelt. "Dat zou niet uit moeten maken. We gaan kijken wat de toekomst brengt", aldus Wöber, die vindt dat Ajax voldoende uitdagingen biedt. "Ajax speelt altijd om balbezit. Het bevalt me wel. De filosofie past bij mij. Het is fysiek soms zwaar, maar het gaat goed."

Komend weekend speelt Ajax tegen Sparta. Wöber heeft zijn huiswerk goed gedaan. "Het is de oudste club van Nederland. Ik heb wat beelden bekeken en ken wat spelers, maar veel over de club weet ik niet", zegt Wöber, die de vraag krijgt of hij ook de andere club uit Rotterdam kent. "Feyenoord? Ja. Zeggen ze dat Sparta de club van Rotterdam is? Ze zijn in ieder beter", grapt hij.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws