Martens kan haar geluk niet op: Mijn leven is totaal veranderd

Martens kan haar geluk niet op: "Mijn leven is totaal veranderd"

13-10-2017 20:31
12

Het leven van Lieke Martens staat volledig op zijn kop. De vleugelspeler van de Oranjedames en FC Barcelona is vol aan het genieten van wat de EK-winst in eigen land heeft losgemaakt.

Martens was tijdens het EK dé ster aan de kant van de Oranjevrouwen. Kort na het toernooi tekende ze een lucratieve verbintenis bij Barcelona. "Mijn leven is totaal veranderd na het EK", zegt ze op de site van de FIFA. "Het was de belangrijkste maand van mijn leven. Het voelde geweldig om deel uit te maken van het team. We speelden een fantastisch toernooi en ik ben blij dat ik belangrijk kon zijn. Dat ik ook nog eens scoorde in de finale, is onvergetelijk."

Martens geniet nog na van de steun van het Oranjelegioen tijdens het EK. Ze hoopt nu dat het vrouwenvoetbal in Nederland beter bekeken wordt. "Niet alleen van de mensen in de stadions, maar ook van alle mensen die ons via televisie volgden. De kijkcijfers waren indrukwekkend, we kregen ook veel aandacht van de media. Ik denk dat we veel mensen overtuigd hebben van vrouwenvoetbal. We mogen echt trots zijn op onszelf."