Spelersrapport: Ziyech en Neres blinken uit, Younes zwaar onvoldoende

Spelersrapport: Ziyech en Neres blinken uit, Younes zwaar onvoldoende

14-10-2017 20:30
cw
3

Ajax speelde zeker niet groots, maar boekte uiteindelijk een ruime zege op Sparta (4-0). Hakim Ziyech was de grote regisseur aan Amsterdamse zijde, terwijl ook David Neres opnieuw bepalend was. AjaxPrimeur maakt rapport op.

André Onana – 5,5: Beleefde niet zijn beste avond. De Kameroener wil het altijd voetballend oplossen, maar bracht zijn defensie dit keer in moeilijkheden. Na een klein half uur tastte hij lelijk mis.

Joël Veltman – 6,5: De aanvoerder zat er bovenop. Hij doet geen spectaculaire dingen, maar wint bijna al zijn duels en haalde een bal van de lijn. Was wederom stabiel.

Matthijs de Ligt – 6,5: Zat er een paar keer goed tussen, maar had bij de aanvallende standaardsituaties meer kunnen betekenen.

Maximilian Wöber – 6: De Oostenrijker toonde bij vlagen zijn potentie met enkele mooie inspeelpasses. Was echter ook een paar keer zijn tegenstander kwijt.

Nick Viergever – 6: Linksback zal niet zijn favoriete positie worden, maar Viergever hield zich redelijk staande. De gele kaart in de slotfase was wel weer onnodig.

Lasse Schöne – 6: Speelde niet groots, maar zorgt ten opzichte van Frenkie de Jong wel voor iets meer balans op het middenveld. Had een paar goede intercepties.

Donny van de Beek – 5: Er lukte weinig bij Van de Beek, die de hete adem van De Jong in de nek zal voelen. Wist zich geen raad met een paar goede kansen.

Hakim Ziyech – 7,5: De regisseur op het middenveld. Blonk - met name na rust - uit met technische hoogstandjes, acties en passes. Schoot via de rug van Younes de 4-0 binnen.

David Neres – 7: Alles wat Neres aanraakt verandert haast in goud. Hij stond aan de basis van de 2-0 en schoot zelf overtuigend de 3-0 binnen. Hij is dreigend én bepalend.

Klaas-Jan Huntelaar – 5,5: Kreeg een flink aantal goede mogelijkheden, maar The Hunter had het vizier niet op scherp staan. Bracht wel onder meer Van de Beek goed in stelling.

Amin Younes – 4: Younes blijft aanmodderen, maar heeft dankzij Ziyech wel zijn eerste goal te pakken. De Duitser miste daarna oog in oog met de doelman, maar versierde nog wel een penalty.

Invallers:

Kasper Dolberg – x:

Siem de Jong – x:

Daley Sinkgraven – x: