Feyenoord kent frustrerende avond tegen PEC en ziet huilende Tapia uitvallen

14-10-2017 22:37
137

Feyenoord heeft zaterdagavond dure punten laten liggen in de strijd om de koppositie van de Eredivisie. Een thuisoverwinning op PEC Zwolle hád de regerend kampioen op gelijke hoogte gebracht met lijstaanvoerder PSV. De Rotterdammers kwamen echter niet verder dan een doelpuntloze remise.

Feyenoord kon in de eerste helft niet bepaald overtuigen. Er werden slechts een paar kansen gecreëerd. De grootste was voor Tonny Vilhena, die te traag handelde toen hij alleen op PEC-goalie Diederik Boer kon aflopen.

Het Legioen beklaagde zich diverse malen over scheidsrechter Dennis Higler. Hij weigerde een aantal keer een gele kaart te trekken voor spelers van de gasten, terwijl Sofyan Amrabat bijvoorbeeld wél op de bon werd geslingerd.

Domper voor Feyenoord in de eerste helft was het uitvallen van Renato Tapia. De verdediger, die in de basis stond omdat Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden met blessures kampen, kon na twintig minuten niet doorspelen. In tranen verliet de Peruviaan het veld.

Na de pauze ging het Feyenoord-publiek op de banken voor Nicolai Jörgensen. De Deense spits maakte zijn rentree na een afwezigheid van een maand. Jörgense was dichtbij een doelpunt, maar een schot van de aanvaller belandde via Boer op de paal. In de slotfase dacht Jörgensen recht te hebben op een strafschop, maar Higler weigerde de bal op de stip te leggen.

Door de remise staat de regerend landskampioen nu in punten (16) gelijk met Ajax, dat eerder op de avond met 4-0 won van Sparta. Dinsdag treedt Feyenoord in de Champions League aan tegen Shakhtar Donetsk. PEC Zwolle klimt met het punt erbij naar de vierde plek.