YouTube helpt PSV'er: 'Ik hoor van mensen om mij heen dat ik obsessief ben'

YouTube helpt PSV'er: 'Ik hoor van mensen om mij heen dat ik obsessief ben'

15-10-2017 09:52
6

Jürgen Locadia maakt de beste periode in zijn nog prille carrière door. Hij mag zich de eerste spits van PSV noemen, was al vijf keer trefzeker in de Eredivisie en werd opgeroepen voor Oranje.

Om zich te ontwikkelen kijkt Locadia regelmatig op YouTube. "Ik kijk veel naar Harry Kane, Sergio Agüero en Romelu Lukaku", zegt hij tegen de NOS. "Ik hoor van mensen om mij heen dat ik obsessief ben omdat ik de hele dag naar voetbal kijk. Maar het geeft mij een goed gevoel", vertelt de aanvaller in aanloop naar het uitduel met VVV-Venlo.

Locadia kreeg regelmatig kritiek, maar alles lijkt nu de goede kant op te vallen. Vorige maand scoorde hij vier keer tegen FC Utrecht. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? "Niet te veel stressen en denken. Gewoon op intuïtie gaan. Go with the flow." Zijn eigen goals kijkt hij overigens niet terug. "Ik ga toch niet naar mezelf op YouTube kijken?"

Aan VVV bewaart Locadia goede herinneringen. Vijf jaar geleden maakte hij tegen de Limburgers zijn competitiedebuut voor PSV. Sindsdien heeft hij een flinke ontwikkeling doorgemaakt. "Ik ben volwassener in mijn spel, maak betere keuzes en ben veelzijdiger geworden."