PSV knokt zich terug tegen VVV, blijft maar scoren en staat vijf punten los

15-10-2017 16:22
79

Dankzij een 5-2 overwinning op VVV-Venlo heeft lijstaanvoerder PSV z'n voorsprong op de concurrentie uitgebreid. Het gaat naar Ajax en Feyenoord is na acht gespeelde duels al vijf punten. PSV had het zondagmiddag niet makkelijk in Venlo. Venlo kwam na de pauze zelfs op voorsprong, maar de gasten wisten zich - mede dankzij een rode kaart - terug te knokken.

Zonder de geblesseerde Hirving Lozano begon PSV goed in stadion De Koel. Luuk de Jong, de vervanger van de Mexicaanse smaakmaker, was de aangever bij de 0-1 in de 23e minuut. Hij legde de bal klaar voor Jürgen Locadia, die met links fraai in de verre hoek raak schoot. Nog voor rust werd het gelijk: scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal op de stip na een domme overtreding van Nicolas Isimat-Mirin. Clint Leemans schoot raak.

Vrijwel direct na pauze kwam VVV brutaal op voorsprong. Van dichtbij tikte aanvaller Torino Hunte van dichtbij de 2-1 binnen. Een stunt leek in de maak, ook omdat de gasten het moeilijk hadden. Tien minuten na de treffer van Hunte werd het echter weer gelijk. Gastón Pereiro kreeg teveel ruimte en krulde met links mooi raak.

VVV-invaller Jerald Promes benadeelde zijn ploeg kort na de 2-2 enorm door vier minuten na zijn invalbeurt een rode kaart te krijgen. De verdediger ging hard door op Santiago Arias. PSV nam daarna het heft en in handen en via Daniel Schwaab werd het 2-3. De verdediger kopte van dichtbij binnen. Even later was het helemaal beslist. Invaller Mauro Junior, tijdens de rust in de ploeg gekomen voor een teleurstellende Steven Bergwijn, tikte raak.

Het slotakkoord kwam op naam van Pereiro. In de 85e minuut maakte de Uruguayaan zijn tweede van de middag. PSV heeft nu al 26 doelpunten gemaakt in acht competitieduels. Afgelopen jaargang maakte de ploeg van Phillip Cocu tijdens de gehele eerste competitiehelft 25 treffers. Belangrijker: door de overwinning is het gat naar concurrenten Ajax en Feyenoord gegroeid naar vijf punten. Die twee teams nemen het volgende week zondag tegen elkaar op in De Kuip. PSV speelt thuis tegen Heracles Almelo.