Dominant AZ weigert keel van Groningen dicht te knijpen en speelt gelijk

15-10-2017 16:23
11

Het schaakspel tussen FC Groningen en AZ is onbeslist gebleven: 1-1. Dat de Alkmaarders niet hebben gewonnen in Groningen, hebben ze volledig aan zichzelf te danken.

AZ schoot uit de startblokken in Groningen. De Alkmaarders konden na twintig minuten diverse kansen noteren, maar Sergio Padt was zijn gewicht in goud waard. Ook na de openingsfase was AZ duidelijk de betere partij. Een minuut voor rust moest Padt toch vissen toen een schot van Alireza Jahanbakhsh van richting werd veranderd: 0-1.

Nadat Groningen goed uit de rust kwam, kwam het op gelijke hoogte via Mimoun Mahi. De Marokkaanse spits benutte een penalty nadat Ritsu Doan neer werd getrokken door Stijn Wuytens. Groningen had AZ bij de keel, maar kon niet knijpen. De Alkmaarders bleven op de been. Nadat de wedstrijd in rustiger vaarwater terecht was gekomen, leken beide ploegen vrede te hebben met een gelijkspel. Beide ploegen waren niet bij machte om het verschil te maken in de Euroborg.

AZ had bij winst in punten gelijk kunnen komen met nummers vier en vijf Vitesse en PEC Zwolle, maar moet het nu doen met een gedeelde zevende plaats. Groningen staat gedeeld elfde met Heracles Almelo, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Vitesse.