Excelsior op gelijke hoogte met ADO na kaartenregen in Den Haag

15-10-2017 18:41
16

Excelsior is drie punten rijker na de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van zondagmiddag. Het onderlinge treffen was met name voor rust tumultueus en eindigde uiteindelijk in 1-2.

De gasten uit Kralingen namen na zeven minuten spelen de leiding in het Cars Jeans Stadion. Ryan Koolwijk legde na een vloeiende aanval breed op Jinty Caenepeel en de van FC Eindhoven overgekomen Belg rondde beheerst af. Het bleek de aanzet tot een stevige eerste helft waarin liefst zes gele kaarten vielen. Édouard Duplan had er binnen het half uur al twee verzameld: de Fransman mocht inrukken na een onhandige overtreding op Caenepeel.

ADO wist zich met een man minder terug in de wedstrijd te knokken. Een inzet van Bjorn Johsen werd nog gepareerd door doelman Ögmundur Kristinsson, die echter kansloos was op de rebound van Sheraldo Becker: 1-1.

Arbiter Gözübüyük had het in de tweede helft iets rustiger en hoefde nog maar twee spelers op de bon te slingeren. Het tiental van ADO kon na rust weinig anders dan tegenhouden en hield ook lang stand. Tien minuten voor tijd sloeg Excelsior echter opnieuw toe: Hicham Faik verraste doelman Robert Zwinkels met een bekeken inzet vanaf de rand van het strafschopgebied. Het Haagse tiental zette nog aan voor een slotoffensief, maar kon geen gelijkmaker meer forceren. Excelsior heeft nu tien punten uit de eerste acht wedstrijden, die alle tien buitenshuis werden gepakt, en staat daarmee op gelijke hoogte met ADO.