Inter wint derby van AC Milan in heerlijke wedstrijd: Icardi de grote man

15-10-2017 22:39
9

Internazionale heeft de topper tegen AC Milan in extremis gewonnen. In San Siro was Mauro Icardi de grote held met drie treffers: 3-2.

Na een half uur spelen kwam Inter via Icardi op voorsprong. De Argentijnse spits schoot binnen na een voorzet van Antonio Candreva. Voor de openingstreffer konden beide ploegen diverse kansen noteren. Milan zou uiteindelijk twee keer terugkomen in de wedstrijd. Tien minuten na de rust krulde Suso heerlijk raak van buiten de zestien: 1-1.

Inter kwam even later weer op voorsprong, nadat het vlak daarvoor een grote kans om zeep had geholpen. Icardi volleyde de bal knap in de verre hoek nadat hij een voorzet kreeg van Ivan Perisic. Nadat Milan aanvallend had gewisseld, kwam het wederom op gelijke hoogte door Giacomo Bonaventura, die de bal briljant afwerkte na een op maat gemaakte voorzet.

Icardi completeerde zijn hattrick in de slotfase, want in de 89e minuut kreeg Inter een penalty vanwege een overtreding van Ricardo Rodriguez. Icardi ging achter de bal staan en schoot de bal onhoudbaar achter Gianluigi Donnarumma. Door de zege doet Inter weer mee om de Italiaanse landstitel. De ploeg heeft nu een achterstand van twee punten op koploper SSC Napoli. Milan doet het met plek negen een stuk minder.