Knotsgekke slotfase bij Betis-Valencia: megavoorsprong bijna weggegeven

15-10-2017 23:13
8

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd in de tas voor Valencia, maar de ploeg van trainer Marcelino García Toral incasseerde tien minuten voor tijd maar liefst drie treffers waardoor de zege ineens in gevaar kwam. Het werd uiteindelijk 3-6.

Voor de rust stond Valencia al op een 0-2 voorsprong door goals van Geoffrey Kondogbia en Goncalo Guedes. De treffer van laatstgenoemde gaat ongetwijfeld de wereld over. De middenvelder schoot de bal op waanzinnige wijze in de kruising. Na de 0-3 van Rodrigo leek de buit binnen. Na de 0-4 van Santi Mina dreigde Valencia het uit handen te geven.

Joel Campbell, Antonio Sanabria en tello zorgden namens Betis nog voor een uiterst spannende slotfase, waarin de zege serieus in gevaar kwam. Het trio maakte drie goals in vijf minuten. In de slotfase trok Valencia de boel recht door goals van Simone Zaza (88e minuut) en Andreas Pereira (93e minuut). Valencia is door de overwinning opgeklommen tot plek twee in de Primera Division. FC Barcelona is met 22 punten koploper. Real Madrid staat derde.