Actie voor terugkeer Rutten bij FC Twente: 'Voor mij is de maat nu vol'

Actie voor terugkeer Rutten bij FC Twente: 'Voor mij is de maat nu vol'

16-10-2017 11:22
25

De roep bij de achterban van FC Twente om de terugkeer van Fred Rutten wordt groter en groter. Er is inmiddels een Facebook-actie gestart om Rutten terug naar de Grolsch Veste te krijgen.

Ufuk Ermis, oud-voorzitter van de Vriendenkring van FC Twente, is de aanstichter van de actie. Als hij genoeg bijval krijgt, moet er zaterdag in de Grolsch Veste een publieksactie voor een terugkeer van Rutten volgen. Overigens gaat het niet om een rol als trainer. Rutten moet op technisch vlak de grote man worden.

Jan van Halst is op dit moment zowel technisch- als commercieel directeur, in de ogen van Ermis moeilijk te combineren. 'Als supporter is voor mij de maat vol! Ik wil Jan van Hast niet weg, of René Hake ontslaan! Als Twente-supporter wil ik dat de juiste mensen op de juiste plek komen om onze club verder te helpen, Fred Rutten Technisch directeur en verantwoordelijk voor de jeugdopleiding', schrijft Ermis.

In gesprek met TC/Tubantia verduidelijkt hij zijn betoog. Vooral de raad van commissarissen wordt verweten onzichtbaar te zijn. "Er gebeurt helemaal niks en de club glijdt sportief steeds verder af. Hake hoeft van mij niet weg en Van Halst ook niet. Laat Van Halst zich concentreren op zijn taak als commercieel directeur. Daar valt genoeg in te doen. Fred Rutten was de architect van het kampioenselftal, hij heeft zijn sporen verdiend en bewezen dat hij oog heeft voor talent. En hij is beschikbaar nu! Dus ik zou zeggen: houd op met dat getreuzel en probeer Fred terug te halen!", besluit Ermis.