Van Beek vecht tegen tranen: 'Heb serieus gedacht dat ik nooit meer zou spelen'

Van Beek vecht tegen tranen: 'Heb serieus gedacht dat ik nooit meer zou spelen'

16-10-2017 11:32
8

De staande ovatie van Het Legioen voor Sven van Beek maakte enorme indruk op de speler. Na een lange revalidatie stond de verdediger eindelijk weer in De Kuip op het veld.

Tegen SSC Napoli viel Van Beek al even in, maar zaterdag was er een 'echt' optreden. Na twintig minuten verving hij Renato Tapia. De Feyenoord-aanhang heette hem op warme wijze welkom. "Die reactie van het publiek toen ik inviel. Dat kwam uit het hart van de supporters, dat voel je hoor", vertelt een geëmotioneerde Van Beek in het Algemeen Dagblad. "Mentaal heb ik zo'n zware periode achter de rug, ik heb serieus gedacht dat ik nooit meer zou voetballen."

"Dan had ik weer maanden gerevalideerd en dan volgde er toch weer een operatie. Ik heb het mentaal heel erg moeilijk gehad. Nu sta ik er weer, daar ben ik zo blij mee", aldus Van Beek, die nog niet weet hoe zijn lichaam reageert op de wedstrijd van zaterdag. "Natuurlijk wil ik tegen Shakhtar weer spelen. Maar ik weet eigenlijk niet eens hoe lang ik al kan spelen. In het tweede elftal heb ik eenmaal een uurtje gespeeld. Tegen PEC was het bijna 75 minuten. Of ik nu langer moet herstellen dan voorheen? Ik weet het echt niet."